Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

January 2013 "Create with your kids" challenge


Τέθηκε από Χρύσα

Η Νέα Χρονιά φέρνει καινούρια πράγματα ακόμα και για το blog μας εδώ! Μια νέα μορφή πρόκλησης λοιπόν είναι η διαδικασία δημιουργίας παρέα με τα παιδιά σας! Τώρα θα μου πείτε.. "κι εγώ που δεν έχω παιδιά?"... ή "κι εμένα που είναι ακόμα μωρό?"... κι άλλες τέτοιες παρόμοιες και λογικές ερωτήσεις! Επειδή λοιπόν η συγκεκριμένη πρόκληση δεν θέλουμε να απευθύνετε μόνο σε μανούλες, έχουμε τη λύση! 
Κατ' αρχήν ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά! Ανάμεσα στις προκλήσεις του εκάστοτε μήνα για το έτος 2013 (βλέπουμε για αργότερα), θα υπάρχει και μια πρόκληση που θα σας βάζει να συνεργαστείτε με τα παιδιά σας! Σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, αυτό θα εξαρτηθεί κι από τη δυσκολία της πρόκλησης κάθε φορά, κυρίως όμως θα δίνει το πάνω χέρι στα μικρά σας αγγελούδια! Για όσες λοιπόν δεν είστε ακόμα μανούλες, ή έχετε ακόμα πολύ μικρά παιδάκια... μπορείτε να συνεργαστείτε με τα ανήψια σας, τα παιδιά μιας φίλης, το παιδάκι της διπλανής πόρτας... (αστειεύομαι για το τελευταίο... εκτός κι αν έχετε το θάρρος να το κάνετε... χιχιχι)! Πάντως θα πρέπει να αποδεικνύετε με φωτογραφία (χωρίς απαραίτητα να φαίνεται το προσωπάκι του μικρού βοηθού σας), την πολύτιμη βοήθεια που σας έχει προσφερθεί! Η πρόκληση κάθε φορά δε θα είναι απαραίτητα LO, αλλά μπορεί και να είναι οποιαδήποτε άλλη κατασκευή... έχω ήδη στη σειρά πολλά για τους επόμενους μήνες!!!



Έτσι λοιπόν πάμε να ξεκινήσουμε κι αυτό το δημιουργικό μας ταξίδι!

Η πρόκληση έχει ως εξής:    
  • Ζητήστε από το παιδάκι σας να δημιουργήσετε μαζί!
  • Δώστε του ένα κομμάτι χαρτί και χρώματα να ζωγραφίσει... (μπορείτε να του δώσετε θέμα ή να το αφήσετε να ζωγραφίσει ό,τι θέλει), θα πρέπει όμως να δεχτείτε ό,τι κι αν φτιάξει...
  • Ξεκινήστε να φτιάχνετε κι εσείς τη δική σας σύνθεση (LO). 
  • Προσπαθήστε να ακολουθήσετε (όσο μπορείτε) τους χρωματικούς συνδυασμούς που βλέπετε ότι χρησιμοποιεί το παιδάκι σας... (προσπαθήστε όμως να μην το καθοδηγήσετε-πατρονάρετε)
  • Χρησιμοποιήστε τη ζωγραφιά του παιδιού σας με όποιο δημιουργικό τρόπο θέλετε ως στοιχείο της δικής σας σύνθεσης (LO). Μάλιστα δε θα ήταν άσχημο να το ρωτήσετε που θα ήθελε να βάλει τη ζωγραφιά του πάνω στη δική σας δημιουργία... κι εσείς απλά να κάνετε τα υπόλοιπα ώστε να δέσει το γλυκό!
  • Σημειώστε ότι έχει σημασία αυτή η διαδικασία να γίνει όσο το δυνατό παράλληλα με το παιδί σας... Να δημιουργείτε δηλαδή ταυτόχρονα κι όχι να βάλετε μια προγενέστερη ζωγραφιά του σε ένα LO σας! Γι' αυτό και σας ζητάμε φωτογραφίες από το γεγονός! 
Σκοπός μας, με αυτού του είδους τις προκλήσεις, είναι να μπορούμε όλοι να έχουμε στιγμές με τους μικρούς μας θησαυρούς, (μικρά δημιουργικά ραντεβουδάκια), ακόμα και μέσα από το χόμπι μας αυτό! Ναι.... ξέρω... θα μου πείτε "προτιμώ να περνώ αυτές τις ώρες μόνη μου... άλλωστε γι' αυτό και μου αρέσει σαν χόμπι"... Σας καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά για σκεφτείτε το υλικό που θα συγκεντρώσετε, αν μάλιστα τραβάτε και πολλές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών... και πόση έμπνευση μπορείτε τελικά να αντλήσετε από τέτοια περιστατικά! Κι έπειτα, είμαι σίγουρη πως πολλά από τα παιδάκια σας έχουν ήδη μπει στο κόλπο και στο χόμπι! Γιατί λοιπόν να μην έχουν τη χαρά να δημιουργούν μαζί σας κάποιες στιγμές και να αισθάνονται ότι είναι σαν τις φίλες σας εδώ... που σας ακούν να μιλάτε γι' αυτές ή σας βλέπουν σε φωτογραφίες να δημιουργείτε μαζί τους! Θέλουν κι αυτά να έχουν μέρος σε αυτό το κομμάτι της ζωής σας... μοιραστείτε λίγο απ' αυτό μαζί τους!

Η πρόκληση ισχύει μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 κι ώρα Ελλάδος 23:00. Το δωράκι για τη νικήτρια συμμετοχή θα είναι ένα πακετάκι με υλικά για τη δημιουργία ενός μίνι άλμπουμ, που θα μπορούσατε να φτιαξετε με το παιδάκι σας και να συλλέγετε σ'αυτό φωτογραφίες από τις κοινές σας δημιουργικές στιγμές! Αν συμμετέχετε σε όλες τις προκλήσεις του μήνα Ιανουαρίου 2013 (εξαιρείται η Invitation Challenge, εκτός αν έχετε προσκληθεί), θα μπείτε αυτόματα και στη μεγάλη ετήσια κλήρωση του Scrap And Grab! Το δώρο αυτό θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση... τι όλα μονοκοπανιά θα τα πούμε?...!!!!! 


Να θυμάστε πως θέλουμε να διασκεδάσετε  και να αφήσετε  τη δημιουργικότητά σας να ανθίσει!
 Remember that we want you to have fun, and let creativity bloom out of you!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου